Tiedotteet

Palvelun kuvaus

Fimlab tarjoaa asiakkailleen diabeteksen omaseurantaan liittyvää palvelua sisältäen diabeteksen hoitoa tukevien laitteiden ja kulutustarvikkeiden kilpailutuksen sekä Omamittaussovelluksen laitteiden rekisteröintiin, elinkaaren seurantaan ja laitekohtaiseen pilvipalveluun siirtymiseen. Palvelua tarjotaan erillisten sopimusten mukaisesti Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Kilpailutetut hankintakategoriat sisältävät glukoosi- ja ketoainemittarit tarvikkeineen, kudosnesteen glukoosipitoisuutta joko ajoittain tai jatkuvatoimisesti mittaavat sensorit tarvikkeineen, insuliinipumput tarvikkeineen, pistolaitteet, verilansetit ja insuliinikynäneulat, sekä laitekohtaiset ammattilaisen pilvipalvelut. Palvelun piirissä toimivat hoitoyksiköt päättävät sopivan laitteen valinnasta potilaalle kliinisen tarpeen perusteella. (Huom. Keski-Suomen alueella on olemassa voimassa oleva sopimus potilaiden omaseurannassa käytettävien glukoosimittarien osalta vuoteen 2023 saakka, jota noudatetaan siihen saakka.)

Diabeteksen hoidon keskiössä ovat potilaan kirjaamat omaseurantatiedot. Kilpailutuksessa on huomioitu omaseurantatietojen hyödynnettävyys sähköisesti ja kaikki kilpailutuksessa valitut laitteet mahdollistavat mittaustietojen purkamisen sähköisesti, joko mobiilisovelluksen tai purkuohjelman avulla. Omaseurantatiedot ovat jaettavissa omalle hoitoyksikölle laitekohtaisen pilvipalvelun avulla. Sovelluksiin on mahdollista kirjata automaattisesti siirtyvän verensokeriarvon lisäksi muita hoitotietoja, kuten lääkitys, ravitsemus ja aktiivisuustietoja. Tämä mahdollistaa sekä potilaalle, että ammattilaiselle kokonaisvaltaisemman kuvan hoitoon vaikuttavista tekijöistä. Omaseurantatietojen reaaliaikainen siirtyminen hoitoyksikölle tai purkaminen kotona ennen vastaanottoa, tarjoaa hoitoyksikölle mahdollisuuden potilaan etäseurantaan sekä säästää aikaa vastaanotolta.

Palvelu sisältää myös ammattikäytön glukoosi- ja ketoainemittarit tarvikkeineen.

Tuotteiden tilaus ja jakelu tapahtuu alueella toimivien terveydenhuollon logistiikkatoimijoiden kautta.

Sivustolle on koottu tietoa palvelukokonaisuudesta sekä sopimustuotteiden ohjeet ja koulutusmateriaalit. Sivustolta löytyvät:

  • Laitekohtaiset ohjeet, myös pilvipalvelu ohjeet
  • Monipuolinen koulutusmateriaali
  • Usein kysytyt kysymykset
  • Yhteystiedot ja reklamointiohjeet

Palautteet ja kehitysehdotukset palveluun liittyen diabetes@fimlab.fi.