Tiedotteet

Diabetes Omamittauspalvelu terveydenhoitoyksiköille

Diabeteksen laadukkaan hoidon toteuttamiseksi on tärkeää, että hoitohenkilökunnalla on tiedossa mitä laitteita potilailla on käytössä ja mahdollisuus päästä katsomaan potilaan mittausdataa pilvipalveluiden kautta sekä tekemään niistä hoitoon liittyviä päätöksiä. Aiemmin kokonaiskuva tarvikkeistosta ja kokonaiskustannuksista on ollut sirpaleinen. Fimlab on toiminut verensokerimittarikilpailutuksissa asiantuntijana jo 15 vuoden ajan. Nyt diabeteksen hoitoon liittyvät verensokerimittarit ja -sensorit, näihin liittyvät tarvikkeet ja pistotarvikkeet sekä insuliinipumput on kilpailutettu keskitetysti Fimlabin toimesta. Fimlabin uusi Diabetes Omamittauspalvelu on palvelukokonaisuus, joka antaa kunnille ja hyvinvointialueille kokonaispalvelun ja käytännön työkalut diabeteksen hoidon tueksi. Palveluun sisältyy tarvikkeiden kilpailutus, hoitohenkilökunnan käyttöön tarkoitettu Omamittaussovellus, tietosuojasopimusten koordinointi sekä palvelukoordinaattorin tuki.

Diabetes Omamittaus- kokonaispalvelu tuo kunnille, hyvinvointialueille ja terveydenhoitoyksiköille lukuisia hyötyjä:

 • Keskitetty kokonaispalvelu takaa, että käytössäsi on parhaat työkalut diabeteksen hoidossa ja hoidon vaikuttavuus on helpompaa todentaa.
 • Potilasturvallisuus, hoidon laatu ja tietosuoja paranevat.
 • Ajanmukaiset ja uutta teknologiaa hyödyntävät diabeteksen hoitoa tukevat laitteet mahdollistavat mobiilisovellusten hyödyntämisen omahoidon tukena.
 • Terveydenhoitoyksikön ei tarvitse itse hoitaa tarvikkeiden kilpailutuksia.

Hoitohenkilökunnan käyttöön tulevan Omamittaussovelluksen hyödyt:

 • Ajantasainen tieto potilaan käytössä olevista laitteista sekä pilvipalveluista ovat Omamittaussovelluksessa kaikkien potilasta hoitavien ammattilaisten saatavilla.
 • Yksi reitti kaikkiin pilvipalveluihin Omamittaussovelluksen kautta, joten ei tarvitse muistaa tai tallentaa pilvipalveluiden erillisiä osoitteita.
 • Etäseurannan mahdollisuudet paranevat ja aikaa vapautuu hoitotyöhön, kun omamittaustulokset on mahdollista välittää hoitoyksikölle sähköisesti jo ennen vastaanottoa. Myös mittaustulosten todenmukaisuus paranee.

Omamittaussovelluksen käyttöönotto on asiakasorganisaation henkilökunnan vastuulla. Fimlab tarjoaa tähän tukea ja koulutusta.

Lue lisää Omamittaussovelluksesta täällä!

Kiinnostuitko?

Diabetes Omamittauspalvelua tarjotaan tällä hetkellä erillisten sopimusten mukaisesti Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueilla. Palvelun piirissä toimivat hoitoyksiköt päättävät sopivan laitteen valinnasta potilaalle kliinisen tarpeen perusteella.

Kerromme mielellämme lisää Diabetes Omamittauspalvelusta.

Kysy lisää:

Kaisa Lehtonen
palvelukoordinaattori (diabetes)
diabetes[a]fimlab.fi
050 471 7598

Lisätietoa:

Palvelu sisältää myös ammattikäytön glukoosi- ja ketoainemittarit tarvikkeineen.

Tuotteiden tilaus ja jakelu tapahtuu alueella toimivien terveydenhuollon logistiikkatoimijoiden kautta.

Sivustolle on koottu tietoa palvelukokonaisuudesta sekä sopimustuotteiden ohjeet ja koulutusmateriaalit. Sivustolta löytyvät:

 • Laitekohtaiset ohjeet, myös pilvipalvelu ohjeet
 • Monipuolinen koulutusmateriaali
 • Usein kysytyt kysymykset
 • Yhteystiedot ja reklamointiohjeet

Palautteet ja kehitysehdotukset palveluun liittyen diabetes@fimlab.fi.