Omamittaussovellus

Fimlab on kehittänyt osana Diabetes Omamittauspalvelua asiakasorganisaatioidensa käyttöön Omamittausovelluksen. Omamittaussovellusta kehitetään mahdollistamaan omamittaustietojen tuominen osaksi potilaan muita hoitotietoja.

Omamittaussovellus toimii osana WebFimlab-laboratoriotietojärjestelmää, jota käytetään potilastietojärjestelmän kautta. Siirtyminen laboratoriotietojärjestelmään vaihtelee potilastietojärjestelmästä riippuen.

Omamittaussovelluksen kautta on mahdollista siirtyä keskitetysti laitekohtaisiin pilvipalveluihin, johon potilaan omamittaustiedot siirtyvät potilasportaalista. Pilvipalveluihin voi jatkossa siirtyä Omamittaussovelluksesta myös ilman erillistä kirjautumista.

Omamittaussovellus toimii myös laiterekisterinä diabeteksen omaseurannassa käytettäville verensokerimittareille, sensoreille ja insuliinipumpuille. Viranomaisvaatimusten mukaan lääkinnälliset laitteet on tarvittaessa voitava jäljittää esimerkiksi vikaantumistapauksissa. Laitteen potilaalle luovuttavalla yksiköllä on velvollisuus ylläpitää luovuttamistaan lääkinnällisistä laitteista laiterekisteriä. Laiterekisteri mahdollistaa laitteiden jäljitettävyyden ja parantaa siten potilasturvallisuutta.

Näin kokonaispalveluun kuuluva Omamittaussovellus otetaan käyttöön:

Omamittaussovelluksen käyttöönotto on asiakasorganisaation henkilökunnan vastuulla. Fimlab tarjoaa tähän tukea ja koulutusta.

 1. Hoitovälineen valinta
  Potilaalle sopivimman hoitovälineen valinta kilpailutetuista laitteista.
 2. Laitteen rekisteröinti
  Laite rekisteröidään Omamittaussovellukseen.
 3. Laitteen opastus
  Ammattilainen opastaa laitteen käytön potilaalle (Fimlabin www-sivuja hyödyntämällä).
 4. Pilvipalvelun käyttöönotto:
  Potilas luo tilin laitekohtaiseen pilvipalveluun, josta mittaustulokset siirtyvät tietoturvallisesti ammattilaisen käyttämään pilvipalveluun
 5. Mittausdatan tarkastelu
  Ammattilainen voi tarkastella Omamittaussovelluksen kautta potilaan omamittaustietoja pilvipalvelusta.

Tarkemmat ohjeet Omamittaussovelluksen käyttöön löytyvät Omamittaussovelluksesta. Koulutusta sekä tukea ongelmatilanteissa saa Fimlabin diabetestiimiltä diabetes(at)fimlab.fi