Saat halutessasi tavallisimpien laboratoriotutkimusten tulokset matkapuhelimeesi tai muuhun mobiililaitteeseen kun lataat käyttöösi Fimlab-mobiilisovelluksen. Palvelu on toistaiseksi käytössä Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Keski-Suomen alueella.

Mobiilisovelluksen lataaminen ja palvelun käyttö on sinulle maksutonta, oletpa sitten yksityisen tai julkisen terveydenhuollon asiakas. Mobiilisovellus tulee tietyn ajan kuluessa korvaamaan tekstiviestipalvelun. Näet sovelluksessa tuloksesi aina viimeisen kahden vuoden ajalta.

Sovelluksessa voit tarkastella omia tutkimustuloksiasi tietoturvallisesti. Sovelluksen käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista: pääset kirjautumaan ja katsomaan tuloksiasi vain henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Näin sovellus näyttää tulokset:

Mobiilisovelluksen näkymä laboratoriotuloksista.
Tutkimustulokset ja viitevälit.
Laboratoriotulosten näkymä mobiilisovelluksessa, tarkemmat yksityiskohdat.
Klikkaamalla yksittäistä tutkimustulosta saat näkyviin tarkemmat tiedot.

Mobiilisovelluksen lisäksi tutkimustuloksen vastaus lähetetään normaaliin tapaan sinua hoitavaan terveydenhoidon yksikköön. Jos olet yksityislääkärin asiakas, tulokset lähetetään sinulle kotiin. 

Voit myös edelleen pyytää tutkimustuloksesi tekstiviestillä.

Tutkimusvalikoima

Mobiilisovelluksessa pystyt tarkastelemaan tiettyjen laboratoriotutkimusten tuloksia. 

Katso ajantasainen tutkimusvalikoima tästä (.pdf tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)

Tutkimukset on valittu muun muassa sillä perusteella, että terveydenhuollon ammattilaiset voivat helposti ohjeistaa sinua tulosten tulkinnassa ja jatkohoidon suunnittelussa. Lisäksi tutkimusvalikoimassa on pyritty ottamaan huomioon säännölliset tutkimukset, kuten verensokeri- ja Marevan-potilaiden tutkimukset. 

Jos sinulta on otettu muita kuin oheisessa listassa olevia laboratoriotutkimuksia, saat niiden tulokset normaaliin tapaan sinua hoitavaan terveydenhoidon yksikköön tai, jos olet yksityislääkärin asiakas, postissa kotiin.

Palvelukäytäntö

Fimlab-mobiilisovellus on toistaiseksi tarkoitettu Fimlabin Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Keski-Suomen alueen asiakkaille

Kun tulet näytteenottoon Fimlabin laboratorioon Pirkanmaan, Kanta-Hämeen tai Keski-Suomen alueella, voit ladata matkapuhelimeesi etukäteen Fimlab-mobiilisovelluksen ja sovellus näyttää sinulle tutkimustesi tulokset käyntisi jälkeen.
Sovellus löytyy sovelluskaupasta nimellä ”Fimlab” ja sen lataaminen ja käyttö on ilmaista.

Jos puhelimessasi on Android-käyttöjärjestelmä, löydät sovelluksen Google Play-sovelluskaupasta.
Jos puhelimessasi on iOS-käyttöjärjestelmä, sovellus löytyy AppStore-sovelluskaupasta.

Kun tutkimuksesi valmistuvat, saat automaattisesti kunkin tutkimuksen tuloksen mobiilisovellukseen (mikäli tutkimus sisältyy yllä näkyvään mobiilisovelluspalvelun tutkimuslistaan). Huomioithan, että tulokset saattavat valmistua eri aikaan, joten sovelluksessa ei välttämättä heti näy kaikkia tuloksia kerralla. 

Fimlab ei vastaa verkko-operaattorien tai asiakkaan oman liittymän mahdollisista yhteysongelmista, jotka saattavat hidastaa tulosten saamista. 

Huomioithan, että Fimlab-mobiilisovellus toimii laitteissa, joissa on Android-versio 10 tai iOS-versio 15, tai uudempi käyttöjärjestelmäversio. Sovellukselle ei tarjota jatkossa päivityksiä tai teknistä tukea laitteille, jotka käyttävät vanhempia käyttöjärjestelmäversioita. Voit jatkaa sovelluksen käyttämistä näitä käyttöjärjestelmäversioita käyttävillä laitteilla, mutta et voi päivittää sovellusta uudempaan versioon.

Mobiilisovellus on jatkossa tulossa myös Päijät-Hämeen ja Pohjanmaan alueen asiakkaidemme käyttöön. Tiedotamme tästä myöhemmin.

Fimlab-mobiilisovelluksen käyttö on tietoturvallista: pääset tarkastelemaan omia tutkimustuloksiasi vain kirjautumalla sovellukseen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sovellus ei myöskään tallenna mitään tietoja puhelimeesi.