Maksuton klamydian ja tippurin etätestaus virtsa- tai emätinnäytteestä

Voit tilata testin jos

  • olet tamperelainen tai orivesiläinen tai opiskelet Tampereella tai Orivedellä lukiossa, ammattioppilaitoksessa tai aikuiskoulutuskeskuksessa.
  • olet harrastanut suojaamatonta seksiä, mutta sinulla ei ole seksitautiin viittaavia oireita. Jos sinulla on oireita, ota yhteyttä terveydenhuollon yksikköön.
  • suojaamattomasta seksistä on kulunut vähintään viisi päivää.

Jos opiskelet yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa, sinua palvelee YTHS.

Tutkimusten maksaja ja rekisterinpitäjä on Pirkanmaan hyvinvointialue.

1. Kenelle etätestaus sopii?

Jos sinulla on seksitautiin viittaavia oireita, ota yhteyttä terveydenhuollon yksikköön. Jos olet harrastanut suojaamatonta seksiä, mutta sinulla ei ole oireita, voit hyödyntää etätestauspalvelua. Etätestausnäytteen voit ottaa itse kotona, jonka jälkeen toimitat sen postitse laboratorioon tutkittavaksi. Suojaamattomasta seksistä pitää näytteenottohetkellä olla kulunut vähintään viisi päivää.

HUOM! Etätestauspaketilla on mahdollista osoittaa vain virtsa- tai emätinnäytteestä todettavat klamydia- ja tippuri-infektiot, ei muita seksitauteja. Mikäli epäilet jonkin muun taudinaiheuttajan aiheuttamaa tai sukupuolielinten ulkopuolista seksitautia, ota yhteyttä terveydenhuollon yksikköön. Myös antibioottikuuri voi vaikuttaa tutkimustuloksiin. Hoidetun infektion jälkeen testi voi olla positiivinen neljän viikon ajan.

2. Tilaa maksuton seksitautien etätestauspaketti

Palveluun tunnistautumista varten tarvitset joko pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Valitse joko virtsa- tai emätinnäytesetti. Toimitamme näytteenottosetin ilmoittamaasi osoitteeseen huomaamattomassa kirjekuoressa.

Palvelu vaatii turvallisen tunnistautumisen.

Fimlab Laboratoriot Oy

Tunnistaudu

3. Tee testi

Ota näyte kotona ja postita se laboratorioon.

4. Saat testien tulokset Fimlab-mobiilisovellukseen tai tekstiviestinä

Tallennamme tulokset Pirkanmaan hyvinvointialueen käyttämään potilastietojärjestelmään ja Kanta-arkistoon. Tulokset valmistuvat normaalisti 3-5 arkipäivän kuluessa näytteen toimittamisesta. Lähetämme testituloksen sinulle Fimlab-mobiilisovellukseen tai tekstiviestillä.

5. Tulosten tulkinta

Jos testitulos on positiivinen, ota yhteyttä terveydenhuollon yksikköön. Jos testitulos on negatiivinen, mutta epäilet jonkin muun taudinaiheuttajan aiheuttamaa tai sukupuolielinten ulkopuolista seksitautia, ota yhteyttä terveydenhuollon yksikköön.
Lue lisää tulosten tulkinnasta.