Tutkimuksessa tehdään sydänfilmin pitkäaikaisrekisteröinti. Lääkärinne määrittelee, onko rekisteröinnin pituus yksi vai kaksi vuorokautta (24 h tai 48 h). Tutkimuksen ajan sydänfilmi tallentuu mukana kannettavaan, pieneen rekisteröintilaitteeseen. Taltioituvasta sydänfilmistä selvitetään syketaajuuksia erilaisten toimintojen aikana, rytmihäiriöiden esiintymistä sekä havaittujen oireiden yhteyttä sydänfilmimuutoksiin. 

Rekisteröintilaitteen asentaminen laboratoriossa kestää reilu puoli tuntia ja sen poistaminen n. 15 minuuttia. Tarkka poistamisajankohta sovitaan laitteen asentamisen yhteydessä.

Tutkimuksen valmistautuminen

Tutkimusta varten kannattaa pukeutua ylävartalolta väljään, mielellään edestä avattavaan vaatteeseen.

Tutkimuksen suorittaminen

Hoitaja kiinnittää rintakehääsi ekg-elektrodit, jotka kytketään kaapeleilla vyötäröllä kannettavaan tallentimeen. 

Tutkimuksen aikana voit liikkua vapaasti noudattaen tavanomaista päivärytmiäsi. Rintaan kiinnitettyjä elektrodeja ja mukana kannettavaa tallenninta ei saa kastella, joten suihkussa ja saunassa et voi tutkimuksen aikana käydä.

Tärkeä osa rekisteröidyn sydänfilmin tulkitsemisessa on erilliseen tutkimuspäiväkirjaan kirjatuilla tapahtumilla. Pidä tarkkaa päiväkirjaa kaikista toiminnoistasi ja mahdollisista oireistasi rekisteröintivuorokauden/-vuorokausien aikana.

Lääkitys

Voit jatkaa säännöllistä lääkitystäsi normaalisti, ellei tutkimukseen lähettänyt lääkäri toisin määrää. Ota käytössäsi olevien lääkkeiden reseptit tai lääkelista mukaan tutkimukseen tullessasi.

Säännöllisestä lääkityksestä poikkeava lääkitysohje tutkimuksen ajaksi (lääkäri määrää):

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

 

Mikäli sairastut tai haluat vaihtaa tutkimusaikaa, ota yhteyttä sinua hoitavaan lääkäriasemaan, osastoon tai poliklinikkaan.

Lisätiedot

Tarkempia tietoja saat Fimlab Laboratoriot Oy:n asiakaspalvelusta, puh. (03) 311 74445 arkisin klo 8.00-16.00.
Pohjanmaan alueen asiakasneuvonta, puh. (06) 213 1626 arkisin klo 7.00 – 15.00

EKG, PITKÄAIKAISREKISTERÖINTI 24-48 H