Käy lapsesi kanssa hänen hoitosuunnitelmansa mukaisissa laboratoriotutkimuksissa. Tutkimuksiin tullessanne ota mukaan tutkimuslähete, mikäli sellainen on annettu.

Tutkimuskäyntiä varten voit varata ajan soittamalla Fimlabin ajanvarausnumeroon 010 808515 arkisin klo 7.00 – 18.00. Maksuttoman ajanvarauksen voit myös tehdä internetsivuillamme osoitteessa www.fimlab.fi > Varaa aika. Näyteastioiden nouto ja palautus tapahtuu ilman ajanvarausta.

Valmistautuminen vaikuttaa tutkimustulosten tulkintaan ja luotettavuuteen. Ilmoita tutkimuksen ottajalle, jos lapsesi ei ole voinut noudattaa tätä ohjetta tai saatuja erityisohjeita.

Paasto

Osa laboratoriotutkimuksista otetaan paaston jälkeen. Paaston aikana lapsesi ei syö mitään ja juo ainoastaan vettä, ellei erityisohje toisin ohjaa. Paastoa koskevat ohjeet antaa hoitoyksikkö.

Insuliini ja muut lääkkeet

Mikäli lapsesi käyttää insuliinia, saat paasto-ohjeet hoitoyksiköstä. Voit antaa lääkkeet tavalliseen tapaan, ellei hoitoyksikkö tai tutkimuskohtaiset erityisohjeet toisin edellytä. Lääkkeistä voit kysyä hoitavalta lääkäriltä.

Liikunta

Lapsen tulee välttää hikoilua aiheuttavaa ruumiillista rasitusta tutkimusaamuna. Ennen tutkimushetkeä leikki-ikäisten ja sitä vanhempien lasten tulisi olla rauhakseen vähintään 5 minuuttia verenkierron tasaantumiseksi.

Lisätiedot

Tarkempia tietoja saat Fimlabin asiakasneuvonnasta, p. 03 311 74445 arkisin klo 8.00 – 16.00.

LABORATORIOTUTKIMUKSIIN VALMISTAUTUMINEN, LAPSET