Tulosta

Tutkimus:
BIOPANKIN ctDNA -näyte

Luokitus:
Tampereen Biopankki

Käyttöönottopäivä:
16.9.2019

97017 • BIOctDNA

aputarra HUONLÄMP

Tiedustelut

Tiedustelut p. 03 311 66026, 050 312 0439

Indikaatiot

Tampereen Biopankin (FCBT) varastonäyte

Lähete/tutkimuksen tilaaminen

Näytteenotto on mahdollista seuraavissa toimipisteissä, joihin on toimitettu erilliset Biopankki ctDNA -näytteen ottamiseen tarkoitetut erikoisputket:

TAYS poliklinikkalaboratoriossa, Radiuksen laboratoriossa, Hatanpään laboratoriossa, Kuninkaankulman laboratoriossa, Valkeakosken laboratoriossa ja Vammalan laboratoriossa.

Näytteitä otetaan vain arkisin ma-pe, paitsi Kuninkaankulman ja Hatanpään näytteenottopisteessä ma-la. Näytteet on otettava niin, että ne ehtivät saman päivän näytekuljetukseen. Näytteitä ei lähetetä taksi -kuljetuksella!

HUOM! Asiakas saattaa tulla tämän tutkimuksen näytteenottoon myös erikoisputki ja keltamustaraidallinen lähetyslaatikko mukanaan ja silloin näyte voidaan ottaa missä tahansa Fimlabin näytteenottopisteessä. Näyte lähetetään lähetyslaatikossa FM Deltan logistiikkapalveluun.

Näyteastia

BIOctDNA: cell free DNA BCT 10 ml → näitä erikoisputkia toimitettu vain TAYS poliklinikkalaboratorioon sekä Radiuksen, Hatanpään, Kuninkaankulman, Valkeakosken ja Vammalan laboratorioon.

Näyte

BIOctDNA: 10 ml DNA BCT-näyte, aputarran mukaisesti huoneenlämpö. Ota näyte aina vakuumisti. Jos näytteen otto ei onnistu vakuumisti, jätä näyte ottamatta.

Ota ctDNA-näyte näytteenottojärjestyksessä EDTA-putken ja fluoridioksalaattiputken (sokeriputki) välissä.

ctDNA – näytettä ei suositella otettavan heti hepariiniputken jälkeen seuraavana näytteenä, joten jos asiakkaasta on pyydetty hepariininäytteitä, mutta ei EDTA-näytteitä, ota tällöin EDTA-hukkaputki hepariiniputken ja ctDNA-näytteen välissä.

Näytteenoton jälkeen sekoita näyte kääntelemällä putkea varovasti n. 8-10 kertaa.

Kirjaa todellinen näytteenottoaika näytepyyntötarraan, mikäli näytteenottoaika on muuttunut tarratulostuksesta.

Putkeen liimattava pyyntötarra ei saa peittää nestepintaa ja tarran viivakoodin on oltava pystysuorassa, vähintään 2 cm putken alareunasta. Aputarraa ei liimata putkeen.

Näytteen säilytys, kuljetus ja esikäsittely

Lähetys huoneenlämmössä.