Sokerirasitus
Sokerirasitustutkimusta voidaan käyttää diabeteksen ja heikentyneen sokerinsiedon diagnostiikassa. Sokerirasitustutkimuksella mitataan elimistön kykyä tasapainottaa veren sokeripitoisuutta silloin, kun nautitaan sokeria sisältävää juomaa tai ruokaa. Sokerirasitustutkimus tehdään verinäytteestä. Tutkimus vaatii paastoa. Tulosten tulkinnasta vastaa aina hoitava lääkäri.
Tutkimuksen nimi ja lyhenne: GLUKOOSIKOE Pt-Gluk-R1
Tutkimuksen nimi ja lyhenne: GLUKOOSIKOE Pt-Gluk-R2
Tutkimuksen nimi ja lyhenne: GLUKOOSIKOE Pt-Gluk-R6
Sokerirasitustutkimuksessa ensimmäisenä sinusta otetaan paastoverinäyte. Sen jälkeen saat juotavaksi glukoosiliuosta. Liuos tulee juoda noin viiden minuutin aikana. Verinäytteet otetaan joko tunnin ja kahden tunnin tai ainoastaan kahden tunnin kuluttua glukoosiliuoksen nauttimisesta. Tutkimuskäyntiin on varattava aikaa reilu kaksi tuntia.
Sokerirasitustutkimusta varten sinun on varattava aika.