Yleisiä ohjeita

Näytteiden tulee olla perillä laboratoriossa ma-to 8-18 ja pe klo 12 mennessä, ellei muusta näytekohtaisesti erikseen sovita. Katso tutkimuskohtaiset tarkemmat ohjeet Ohjekirjasta.

Erikseen sovittujen kiireellisten näytteiden lähettämistapa ja saapumisaika Helsinkiin tulee ilmoittaa etukäteen Hemostaasi- ja trombosyyttilaboratorioon puhelimitse 044 472 8393. Mikäli näytteestä ei ole sähköistä lähetettä, faksaa lähete numeroon 09 4257 8281.

Trombosyyttinäytteet lähetetään erottelemattomina ja säilytetään ja kuljetetaan aina huoneenlämmössä.

Lisätiedot: Hemostaasi- ja trombosyyttilaboratorio p. 044 472 8393

 

Näytteiden kuljetus

Linja-auto- tai lentorahtia käytettäessä tulee huomioida, että kuljetus pääteasemalta laboratorioon voi kestää kaksikin tuntia.

Lentorahtia käytettäessä asiakas sopii käyttämänsä kuriiripalvelun kanssa, että lentokuljetukseen sisältyy rahdin purku heti koneen laskeuduttua ja kuljetus lentoasemalta Fimlabin Vantaan Tikkurilan Hemostaasi- ja trombosyyttilaboratorioon.

Linja-autorahtia käytettäessä näytteet lähetetään pikarahtina. Pikarahtikirjaan merkitään rahti ja jakelu lähettäjän maksettavaksi. Jos käytetään Matkahuollon Web-asiakasliittymää, kuljetusmuodoksi valitaan pikarahti ja lisäpalveluksi jakelu. Lähettäjä maksaa rahdin ja jakelun. Lisätietoja Matkahuollon sivuilta. Kiireellisissä tapauksissa rahtikirjaan voi kirjoittaa ”jakelu heti perille (p. 044 472 8393)”.

Postilla näytteitä lähetettäessä tulee noudattaa postin määräyksiä. Näytteiden ei tulisi jäädä postiin viikonlopun yli.

Näytteitä voidaan lähettää laboratorioon myös muilla kuin yllä mainituilla kuljetustavoilla. Kuljetustavasta riippumatta on tärkeää varmistaa, että näytteet pysyvät koko kuljetuksen ajan huoneenlämpöisinä.

 

Lähetysosoite

Fimlab, Hemostaasi- ja trombosyyttilaboratorio
Vernissakatu 1
01300 Vantaa