Sinua hoitava yksikkö on tilannut sinulle laboratoriotutkimuksia

 

 

Noudata sinulle annettuja valmistautumisohjeita


Mikäli sinusta on pyydetty tutkimuksia, jotka vaativat paastoa, ole syömättä ja juomatta 10-14 tuntia ennen näytteenottoa. Paaston aikana voit juoda vettä, näytteenottoaamuna kuitenkin vain lasillisen. Vältä alkoholia, kofeiinipitoisia juomia ja tupakointia näytteenottoa edeltävänä päivänä ja näytteenottoaamuna. Voit ottaa lääkkeesi näytteenottoaamuna, ellei lääkärisi ole määrännyt toisin.

Tarvittavat näytteenotto-ohjeet ja näyteastiat voit hakea lähimmästä Fimlabin toimipisteestä. Ota vuoronumero ”Kotona otettavat näytteet ja neuvonta” -painikkeesta.

Näytteenottoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Fimlabin asiakasneuvontaan puh. 03 3117 4445 (arkisin ma-pe klo 8-16).

 

Toimipisteet ja ajanvaraus

 

Käy näytteenotossa missä tahansa Fimlabin Keski-Suomen toimipisteessä tai oman terveyskeskuksesi laboratoriossa tai noudata hoitoyksikkösi antamaa ohjetta.

Katso tiedot Fimlabin toimipisteistä www.fimlab.fi ”Toimipisteet & Aukioloajat”.

Huomioithan että suurin osa Fimlabin toimipisteistä palvelee ainoastaan ajanvarauksella, joten varaa aika hyvissä ajoin ennen näytteenottoajankohtaa.

Varaa aika Fimlabin toimipisteisiin osoitteessa www.fimlab.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 010 808515 (arkisin ma-pe klo 7-18).

 

Jyväskylän Näytteenottokeskuksessa ja Sairaala Novan näytteenotossa toimii Nopsa-pikapalvelu. Nopsassa pääset verikokeisiin ilman ajanvarausta, ilmoittautumista tai vuoronumeroa.

Voit asioida Fimlabin Keski-Suomen toimipisteissä ilman ajanvarausta vuoronumerolla, jos hoitoyksikkösi on pyytänyt tutkimukset päivystyksenä tai haet tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palautat näytteitä.

  

FIMLABIN ULKOPUOLISILLE NÄYTTEENOTTOTOIMIPISTEILLE


Näytteen ottava laboratorio täyttää seuraavat tiedot.

Näytteenottoaika: ___ /___ 20___ Klo ___:___

Näytteenottava laboratorio: _________________________________

Näytteenottaja: ________________________________

 

Verensiirtoserologiset näytteet lähetetään aina tutkittavaksi Fimlab Laboratoriot Oy:n Jyväskylän keskuslaboratorioon. Veriryhmäserologisten näytteiden näytetarroihin tulee kirjata näytteenottajan nimi.

 

Lisätietoa näytteiden lähettämisestä löytyy osoitteesta www.fimlab.fi kohdasta Ohjekirja – Yleisohjeet – Näytteiden lähettäminen Fimlab Laboratoriot Oy:lle.