Vastuullisuus

Whistleblow-ilmoituskanava

Fimlabissa vastuullisuus on keskeinen toimintaamme ohjaava arvo. Noudatamme eettisiä ohjeita, jotka on kuvattu Fimlabin toimintaperiaatteissa (in english, på svenska). Haluamme varmistaa, että ohjeita noudatetaan ja mahdollisista huolenaiheista ja väärinkäytöksistä ilmoitetaan viipymättä. Whistleblow-ilmoituskanavan kautta voit ilmoittaa luottamuksellisesti havaitsemistasi epäkohdista. Whistleblow-ilmoituksen voit tehdä joko henkilöllisyytesi ilmoittaen tai nimettömästi.

Ilmoituksessa kerättyä tietoa käsitellään luottamuksellisesti ja siihen sovelletaan asianmukaista tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä. Tiedot ovat osa Fimlabin hallinnon rekisteriä. Lue lisää Fimlabin tietosuojakäytännöistä.

Milloin ilmoitus tulee tehdä? 

Whistleblow-ilmoituskanava on tarkoitettu vakavien väärinkäytösten ilmoittamiseen. Ilmoitukset tulee tehdä rehellisesti ja vilpittömässä mielessä. Whistleblow-ilmoituskanavan väärinkäyttö on vakava rikkomus.

Miten ilmoitus tehdään?

Voit ilmoittaa huolenaiheesta eri tavoin. Fimlabin henkilöstöltä toivomme ensisijaisesti avointa vuoropuhelua esihenkilön kanssa. Muiden sidosryhmien edustajien ensisijainen kontakti on heidän yhteyshenkilönsä Fimlabissa. Ilmoituksen voi tehdä myös tämän whistleblow-ilmoituskanavan kautta.

Kaikki ilmoituskanavaan jätetyt ilmoitukset käsitellään luottamuksellisina. Kun jätät ilmoituksen Ilmoituskanavaan, saat koodin, jonka avulla voit seurata ilmoituksen käsittelyä ja käydä anonyymiä viestinvaihtoa käsittelijän kanssa.