Våra omfattande provtagningstjänster är tillgängliga även för dig som har en remiss av en privatläkare. Boka tid, ta med remissen på papper och vi sänder undersökningsresultaten per post hem till dig.

Provtagning

När du kommer till provtagningen ska du ha med dig remissen på papper, som vår skötare registrerar på datorn. Läs mera om våra provtagningstjänster

Resultat av undersökningarna och faktura

I tjänsten ingår som standard att vi skickar dig som kund ett brev med laboratorieresultaten och fakturan till din primära adress i Finland enligt uppgifterna i Befolkningsdatasystemet. Om du i tjänsten OmaPosti godkänt Fimlab som leverantör av elektroniska fakturor, levereras det elektroniska svarsbrevet automatiskt till tjänsten. Svaret och fakturan sänds i olika brev. Läs mera: Laboratoriesvar och fakturor till privatkunder

Du kan även se undersökningsresultaten i tjänsten OmaKanta. Ett undantag är undersökningsresultat som gäller minderåriga barn. Läs mera på webbplatsen kanta.fi.

Prislista

På de tjänster som tillhandahålls av Fimlab tillämpas Fimlabs aktuella prislista. Utöver priset på Fimlabs tjänster kan en expeditionsavgift debiteras. Tilläggsuppgifter om priser får du genom att ringa: 03 311 74445 vardagar kl. 8-16.

Obs. OmaLabraUndersökningarnas priser hittar du i vår elektroniska tjänst.

Förfrågningar om fakturor för privatkunder 

kuluttajalaskutus@fimlab.fi 
041 730 3821, vardagar kl. 10-13