Tiede ja kehitys

Fimlabin tieteellinen tutkimustoiminta

Fimlab Laboratorioilla on myös omaa tieteellistä tutkimustoimintaa, jonka painopisteinä ovat kansantauteihimme, kliinisiin sovelluksiin, uuteen diagnostiikkaan ja sen laadun edistämiseen tähtäävä tutkimus.

Toimimme yhteistyössä Tampereen yliopiston Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan ja sen sydän- ja verisuonitautien sekä eturauhassyövän tutkimuskeskuksen tutkimusryhmien kanssa.

Tampereen yliopiston Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan yhteydessä toimivat Fimlabin tutkimusryhmät tekevät alansa kansainvälisesti merkittävää perus- ja soveltavaa tutkimusta. Tutkimusryhmämme osallistuvat aktiivisesti tutkimuskeskusten toimintaan erityisesti kansantautien, sydän- ja verisuonitautien sekä syövän ja immunologisen tutkimuksen osalta. Lisäksi olemme mukana Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnassa toimivien huippututkimusyksiköiden toiminnassa. Tutkijoidemme käytössä ovat tiedekuntamme ja Tampereen yliopiston modernit laitteistot ja tutkimusinfrastruktuurit. Fimlab on Suomessa Laboratorioalan tutkimuksen edelläkävijä. Tutkimusta ovat tekemässä alansa viitatuimmat ja aktiivisimmat tutkijat.

Tutustu lisää tutkimustoimintaamme

Mikrobiologia ja immunologia