Tulosta

Tutkimus:
ALLERGEENI, IgE VASTA-AINEET (yksittäisiä allergeeneja kohtaan)
näytä tutkimukset

Luokitus:
Mikrobiologia

Päivitetty:
6.11.2024

7107 • S -ASiroE

Acarus siro

7135 • S -AmoksE

Amoksisilliini

7130 • S -AmpmyrE

Ampiaisen myrkky

7052 • S -AnanasE

Ananas, alihankittava tutkimus

7053 • S -AppelsE

Appelsiini

7114 • S -AspFumE

Aspergillus fumigatus

7055 • S -BanaanE

Banaani

23294 • S -CaspähE

Cashewpähkinä

7326 • S -rAnao3E

Cashew pähkinä, varastoproteiini

9656 • S -ChipipE

Chilipippuri, alihankittava tutkimus

7121 • S -ClaHerE

Cladosporium herbarum

7103 • S -DFarinE

D. Farinae

7140 • S -MDIE

Difenyylimetaanidi-isosyanaatti, alihankittava tutkimus

7105 • S -DPteroE

D. Pteronyssinus

7142 • S -FormalE

Formaldehydi, alihankittava tutkimus

92547 • S -AlfGalE

Gal-alpha 1,3-Gal tyroglobulin (0215)

92548 • S -GliadE

Gliadiini, vehmä (f98)

7056 • S -GluteeE

Gluteeni

7137 • S -GPenE

G Penisilliini, alihankittava tutkimus

7058 • S -HaspähE

Hasselpähkinä

7325 • S -rCor14E

Hasselpähkinä,rekombinantti Co ra a 14

7324 • S -rCora9E

Hasselpähkinä,rekombinantti Co ra a 9

7322 • S -rCora1E

Hasselpähkinä,rekombinantti PR -10 Cora a 1

7323 • S -rCora8E

Hasselpähkinä,rekombinantti LT P Cora a 8

7144 • S -HDIE

Heksametyleenidi-isosyanaatti, alihankittava tutkimus

7059 • S -HerneE

Herne

7033 • S -HevohiE

Hevonen

9659 • S -SeitiE

Kala: Seiti

9482 • S -KanaliE

Kananliha, alihankittava tutkimus

7037 • S -KaniepE

Kani, epiteeli

9661 • S -KarmpuE

Karmiininpunainen (elintarvikeväri E120), alihankittava tutkimus

7400 • S -nKaseiE

Kaseiini

7064 • S -KatkarE

Katkarapu

7065 • S -KauraE

Kaurajauho

7066 • S -KiiviE

Kiivi

7039 • S -KissaE

Kissa, hilse

7040 • S -KoiraE

Koira, hilse

7015 • S -KoivuE

Koivu siitepöly

92549 • S -KonalbE

Konalbumiini, nGald3E (f323)

7149 • S -LateksE

Lateksi

7042 • S -LehmhiE

Lehmä, hilse

7109 • S -LDestrE

Lepidoglyphus destructor

7018 • S -LeppäE

Leppä, siitepöly

7069 • S -LohiE

Lohi

7070 • S -MaapähE

Maapähkinä

7317 • S -rArah1E

Maapähkinä,rekombinantti rAra h1

7316 • S -rArah2E

Maapähkinä,rekombinantti rAra h2

7318 • S -rArah3E

Maapähkinä,rekombinantti rAra h3

7321 • S -rArah6E

Maapähkinä, rekombinantti rAra h 6

7320 • S -rArah8E

Maapähkinä,rekombinantti rAra h8

7319 • S -rArah9E

Maapähkinä,rekombinantti LTP rAra h9

23292 • S -MakapäE

Makadamia

7071 • S -MaissiE

Maissi

7072 • S -MaitoE

Maito

7074 • S -MansikE

Mansikka

7075 • S -MantelE

Manteli

7133 • S -MehmyrE

Mehiläisen myrkky

7077 • S -MunakeE

Munankeltuainen

7078 • S -MunavaE

Munanvalkuainen

7005 • S -NurnatE

Nurminata, siitepöly, alihankittava tutkimus

7080 • S -OhraE

Ohrajauho

7081 • S -OmenaE

Omena

7314 • S -Om5GliE

Omega-5 gliadiini

92550 • S -OvalbuE

Ovalalbumin, nGald2E (f232)

9672 • S -OvomukE

Ovomukoidi, nGal d1 (natiivi)

7084 • S -ParpähE

Parapähkinä

7329 • S -rBere1E

Parapähkinä, rekombinantti r Ber e 1

7083 • S -PaprikE

Paprika

23295 • S -PekpähE

Pekaanipähkinä

7086 • S -PersikE

Persikka, alihankittava tutkimus

9673 • S -rPrup3E

Persikka, rekombinantti LTP rPru p3, alihankittava tutkimus

7087 • S -PerunaE

Peruna

9674 • S -PinsieE

Pinjansiemen, alihankittava tutkimus

23291 • S -PistaaE

Pistaasi

7088 • S -PorkkaE

Porkkana

7024 • S -PujoE

Pujo, siitepöly

9480 • S -PäärynE

Päärynä, alihankittava tutkimus

7089 • S -RiisiE

Riisi

7090 • S -RuisE

Ruisjauho

23293 • S -SakspäE

Saksanpähkinä

7327 • S -rJugr1E

Saksanpähkinä, LTP proteiini

7328 • S -rJugr3E

Saksanpähkinä varastoproteiini (2S)

7091 • S -SeessiE

Seesaminsiemen, alihankittava tutkimus

7092 • S -SellerE

Selleri

7096 • S -SoijapE

Soijapapu

7330 • S -rGlym4E

Soijapapu, rekombinantti rGly m 4 PR-10, alihankittava tutkimus

7416 • S -nGlym5E

Soijapapu, natiivi nGly m 5, alihankittava tutkimus

7417 • S -nGlym6E

Soijapapu, natiivi nGly m 6, alihankittava tutkimus

7098 • S -TattarE

Tattari, alihankittava tutkimus

7009 • S -TimoteE

Timotei, siitepöly

7146 • S -TDIE

Tolueenidi-isosyanaatti, alihankittava tutkimus

7099 • S -TomaatE

Tomaatti

7100 • S -TonnikE

Tonnnikala

7101 • S -TurskaE

Turska

7110 • S -TPutreE

Tyrophagus putrescentiae

7102 • S -VehnäE

Vehnäjauho

7139 • S -VPenE

V Penisilliini, alihankittava tutkimus

3836 • S -AllIgE

Käytetään sellaiselle allergeenille, jolla ei ole omaa pyyntönumeroa, alihankittava tutkimus

Indikaatiot

Atooppisen allergian selvittely.

Lähete/tutkimuksen tilaaminen

Tutkimusta tilattaessa käytetään kunkin yksittäisen Allergeeni IgE -vasta-aineen omaa tutkimusnumeroa.

Tutkimusnumeroa 3836 S-AllIgE käytetään vain silloin, kun halutulle yksittäiselle Allergeeni IgE- vasta-aineelle ei ole omaa tutkimusnumeroa. Tällöin  tulee haluttu allergeeni kirjata sähköistä pyyntöä tehtäessä Lisätiedot kohtaan.
Huom! Jokaiselle allergeenille on tällöin tehtävä oma pyyntö.

Näyteastia

Tampereella, FM Deltassa tutkittavat, oman tuotannon allergeenit (näytetarrassa Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Pohjanmaalla S -AllPak, Keski-Suomessa S -IgE-AbK): seerumigeeliputki 7/5 ml

Alihankittavat allergeenit: seerumigeeliputki 5/4 ml

Näyte

Vähintään 1 -2 ml seerumia. Vähintään 0.1 ml/ tutkittava allergeeni. HUOM! On varmistuttava siitä, että näytemäärä on riittävä.

Näytteen säilytys, kuljetus ja esikäsittely

Näyte säilyy viikon jääkaapissa. Voidaan lähettää huoneenlämmössä. Pidempiaiakinen säilytys ja lähetys pakastettuna.

Menetelmä

Fluoroimmunometria

Tulos valmiina

3-4 arkityöpäivän kuluttua

Viiteväli

ALLE  0.35 kU/l

Tulkinta

 

Tulos kU/l Allergialuokka Tulkinta
ALLE 0.35 0 Vasta-ainepitoisuus viitealueella., tulos ei sulje pois IgE-välitteisiä oireita.
0.35-0.69 I Vasta-aineita vähän, herkistysepäily, oireita esiintyy harvoilla
0.70-3.49 II Vasta-aineita kohtalaisesti, herkistyminen todennäköinen, oireita esiintyy monilla
3.50-17.4 III Vasta-aineita runsaasti. herkistymisoireita esiintyy useimmilla ja sitä ilmeisemmin, mitä korkeampi pitoisuus on
17.5-49.9 IV Vasta-aineita runsaasti. herkistymisoireita esiintyy useimmilla ja sitä ilmeisemmin, mitä korkeampi pitoisuus on
50.0-100 V Vasta-aineita runsaasti. herkistymisoireita esiintyy useimmilla ja sitä ilmeisemmin, mitä korkeampi pitoisuus on
YLi 100 VI Vasta-aineita runsaasti. herkistymisoireita esiintyy useimmilla ja sitä ilmeisemmin, mitä korkeampi pitoisuus on