Tulosta

Tutkimus:
BIOPANKIN ctDNA -näyte

Luokitus:
Tampereen Biopankki

Käyttöönottopäivä:
16.3.2020

97017 • BIOctDNA

aputarra HUONLÄMP

Tiedustelut

Tiedustelut p. 03 311 66026, 050 312 0439

Indikaatiot

Tampereen Biopankin (FCBT) varastonäytteet

Lähete/tutkimuksen tilaaminen

Näytteenotto on mahdollista seuraavissa toimipisteissä, joihin on toimitettu erilliset Biopankki ctDNA -näytteen ottamiseen tarkoitetut erikoisputket:

TAYS poliklinikkalaboratoriossa, Radiuksen laboratoriossa, Hatanpään laboratoriossa, Kuninkaankulman laboratoriossa, Valkeakosken laboratoriossa ja Vammalan laboratoriossa.

Näytteitä otetaan vain arkisin ma-pe, paitsi Kuninkaankulman ja Hatanpään näytteenottopisteessä ma-la. Näytteet on otettava niin, että ne ehtivät saman päivän näytekuljetukseen. Näytteitä ei lähetetä taksi -kuljetuksella!

HUOM! Asiakas saattaa tulla tämän tutkimuksen näytteenottoon myös erikoisputkien ja keltamustaraidallinen lähetyslaatikko mukanaan ja silloin näytteet voidaan ottaa missä tahansa Fimlabin näytteenottopisteessä. Näytteet lähetetään lähetyslaatikossa FM Deltan logistiikkapalveluun.

Näyteastia

BIOctDNA: cell free DNA BCT 10 ml → näitä erikoisputkia toimitettu vain TAYS poliklinikkalaboratorioon sekä Radiuksen, Hatanpään, Kuninkaankulman, Valkeakosken ja Vammalan laboratorioon.

Näyte

BIOctDNA: 2 x 10 ml DNA BCT-näyte, aputarran mukaisesti huoneenlämpö. Ota näyte aina vakuumisti. Molemmille ctDNA-putkille tulostuu oma viivakooditarra.
Jos näytteen otto ei onnistu vakuumisti, jätä näyte ottamatta. 
Ota ctDNA-näytteet näytteenottojärjestyksessä EDTA-putken ja fluoridioksalaattiputken (sokeriputki) välissä.

ctDNA – näytteitä ei suositella otettavan heti hepariiniputken jälkeen seuraavana näytteenä, joten jos asiakkaasta on pyydetty hepariininäytteitä, mutta ei EDTA-näytteitä, ota tällöin EDTA-hukkaputki hepariiniputken ja ctDNA-näytteiden välissä.

Näytteenoton jälkeen sekoita näyte kääntelemällä putkea varovasti n. 8-10 kertaa.

Kirjaa todellinen näytteenottoaika näytepyyntötarraan, mikäli näytteenottoaika on muuttunut tarratulostuksesta.

Putkeen liimattava pyyntötarra ei saa peittää nestepintaa ja tarran viivakoodin on oltava pystysuorassa, vähintään 2 cm putken alareunasta. Aputarraa ei liimata putkeen.

Näytteen säilytys, kuljetus ja esikäsittely

Lähetys huoneenlämmössä.