Tulosta

Tutkimus:
BIOPANKIN ctDNA -näyte
näytä tutkimukset

Luokitus:
Tampereen Biopankki

Päivitetty:
14.12.2020

97017 • BIOctDNA

aputarra HUONLÄMP

97028 • BIOctDNA2

aputarra HUONLÄMP

Tiedustelut

Tiedustelut p. 03 311 66026, 050 312 0439, 044 472 8840

Indikaatiot

Tampereen Biopankin (FCBT) varastonäytteet

Lähete/tutkimuksen tilaaminen

Näytteenotto on mahdollista seuraavissa toimipisteissä, joihin on toimitettu erilliset Biopankki ctDNA -näytteen ottamiseen tarkoitetut erikoisputket:

TAYS poliklinikkalaboratoriossa, Radiuksen laboratoriossa, Hatanpään laboratoriossa, Kuninkaankulman laboratoriossa, Valkeakosken laboratoriossa ja Vammalan laboratoriossa.

Näytteitä otetaan vain arkisin ma-pe, paitsi Kuninkaankulman ja Hatanpään näytteenottopisteessä ma-la. Näytteet on otettava niin, että ne ehtivät saman päivän näytekuljetukseen. Näytteitä ei lähetetä taksi -kuljetuksella!

HUOM! Asiakas saattaa tulla tämän tutkimuksen näytteenottoon myös erikoisputkien ja keltamustaraidallinen lähetyslaatikko mukanaan ja silloin näytteet voidaan ottaa missä tahansa Fimlabin näytteenottopisteessä. Näytteet lähetetään lähetyslaatikossa FM Deltan logistiikkapalveluun.

Näyteastia

BIOctDNA ja BIOctDNA2: cell free DNA BCT 10 ml → näitä erikoisputkia toimitettu vain TAYS poliklinikkalaboratorioon sekä Radiuksen, Hatanpään, Kuninkaankulman, Valkeakosken ja Vammalan laboratorioon.

Näyte

BIOctDNA ja BIOctDNA2: 2 x 10 ml DNA BCT-näyte, aputarran mukaisesti huoneenlämpö. Ota näyte aina vakuumisti. Molemmille ctDNA-putkille tulostuu oma viivakooditarra.
Jos näytteen otto ei onnistu vakuumisti, jätä näyte ottamatta. 
Ota ctDNA-näytteet näytteenottojärjestyksessä EDTA-putken ja fluoridioksalaattiputken (sokeriputki) välissä.

ctDNA – näytteitä ei suositella otettavan heti hepariiniputken jälkeen seuraavana näytteenä, joten jos asiakkaasta on pyydetty hepariininäytteitä, mutta ei EDTA-näytteitä, ota tällöin EDTA-hukkaputki hepariiniputken ja ctDNA-näytteiden välissä.

Näytteenoton jälkeen sekoita näyte kääntelemällä putkea varovasti n. 8-10 kertaa.

Kirjaa todellinen näytteenottoaika näytepyyntötarraan, mikäli näytteenottoaika on muuttunut tarratulostuksesta.

Putkeen liimattava pyyntötarra ei saa peittää nestepintaa ja tarran viivakoodin on oltava pystysuorassa, vähintään 2 cm putken alareunasta. Aputarraa ei liimata putkeen.

Näytteen säilytys, kuljetus ja esikäsittely

Lähetys huoneenlämmössä.