Tulosta

Tutkimus:
EKG, PITKÄAIKAISREKISTERÖINTI

Luokitus:
Potilastutkimukset

Päivitetty:
4.10.2012

1279 • Pt-EKG-Pa

Lähete

KLF-lehdelle (Hatanpää), RIS-järjestelmään (Vammala) tai yleislähetteelle (Mänttä, Nokia) tehdystä lähetteestä tulee ilmetä kysymyksenasettelu, potilaan käyttämä lääkitys sekä tiedot mahdollisesta tahdistimesta. Lisäksi tulee tehdä laboratoriotutkimuspyynnöt (Pt-EKG-12; 1270) ja (Pt-EKG-Pa; 1279).

 

Ajanvaraus
Lähettävä toimipiste varaa potilaalle tutkimusajan web-ajanvarausjärjestelmästä (vain ammattilaisille).

Indikaatiot

Tajunnanhäiriökohtaukset, jotka saattavat johtua rytmi-ja/tai johtumishäiriöistä, erilaisten rytmi- ja johtumishäiriöiden selvittely tai seuranta sekä hoidontehon seuranta. Tutkimuksesta on myös apua sydänlihasiskemian toteamisessa ja tahdistimen toiminnan tutkimisessa.

Potilaan esivalmistelu

Tutkimuksen tilaava toimipiste antaa ajanvarauksen yhteydessä potilaalle kirjallisen potilasohjeen tutkimukseen valmistautumisesta. (Potilasohje löytyy polusta Ohjekirja > Potilasohjeet > EKG-pitkäaikaisrekisteröinti 12-24-48 H). Lääkäri antaa lääkitysohjeen tutkimusta varten.
Potilas varautuu käymään laboratoriossa kahtena peräkkäisenä päivänä.   

Menetelmä

EKG:tä rekisteröidään 3-kanavaisella, mukana kannettavalla tallentimella.  

Tulkinta

Nauhoitus analysoidaan ja erikoislääkäri antaa lausunnon. Lausunnon lisäksi nauhoituksesta annetaan yhteenvetoraportti ja mahdolliset näytteet ekg-löydöksistä.