Fimlab on toiminut verensokerimittarikilpailutuksissa asiantuntijana jo 15 vuoden ajan. Nyt diabeteksen hoitoon liittyvät verensokerimittarit ja -sensorit, näihin liittyvät tarvikkeet ja pistotarvikkeet sekä insuliinipumput on kilpailutettu keskitetysti Fimlabin toimesta. Fimlabin uusi Diabetes Omamittauspalvelu on palvelukokonaisuus, joka antaa kunnille ja hyvinvointialueille kokonaispalvelun ja käytännön työkalut diabeteksen hoidon tueksi ja takaa näin diabeteksen laadukkaan hoidon.
Omamittaussovellus toimii diabeteksen hoitoa tukevana tiedonhallintakokonaisuutena
– Laadukkaan hoidon toteuttamiseksi ja potilasturvallisuuden varmistamiseksi on tärkeää, että potilaita hoitavilla ammattilaisilla on tarkkaan tiedossa, mitä laitteita potilailla on käytössä, toteaa palvelukoordinaattori Kaisa Lehtonen.
Omamittauspalveluun kuuluvan Omamittaussovelluksen tavoitteena on koota omamittaustiedot laitekohtaisista pilvipalveluista Fimlabin Omamittaussovellukseen ammattilaisia varten. Tämän myötä ammattilaiset voivat katsoa potilaan omamittaustiedot Omamittaussovelluksesta yhtenäisellä tavalla riippumatta siitä, mitä laitemallia potilas käyttää. Diabeteksen omamittaustiedot voidaan tuoda jatkossa yhteen osaksi muita potilaan laboratoriotuloksia. Tällä tavoin saadaan kattava kokonaiskuva potilaan tilasta hoidon tueksi ja mahdollistetaan omamittaustietojen näkyvyys kaikille potilasta hoitaville ammattilaisille myös päivystyskäynneillä.
– Fimlab ei siis ainoastaan välitä diabeteksen seurannan ja hoidon laitteita ja tarvikkeita asiakkailleen, vaan kyseessä on diabeteksen hoitoa tukeva tiedonhallintapalvelukokonaisuus. Omamittaussovellus on kehitetty helpottamaan terveydenhuollon ammattilaisia lukuisten pilvipalveluiden käytössä. Potilaat käyttävät jatkossakin laitetoimittajien omia pilvipalveluja, summaa tietohallinnon projektipäällikkö Markku Lipponen.
4 syytä ottaa Diabetes Omamittauspalvelu käyttöön
- Keskitetty kokonaispalvelu takaa, että käytössäsi on parhaat työkalut diabeteksen hoidossa ja hoidon vaikuttavuus on helpompaa todentaa.
- Potilasturvallisuus, hoidon laatu ja tietosuoja paranevat.
- Ajanmukaiset ja uutta teknologiaa hyödyntävät diabeteksen hoitoa tukevat laitteet mahdollistavat mobiilisovellusten hyödyntämisen omahoidon tukena.
- Terveydenhoitoyksikön ei tarvitse itse hoitaa tarvikkeiden kilpailutuksia.
Diabetes Omamittauspalvelua tarjotaan tällä hetkellä erillisten sopimusten mukaisesti Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.
Ota yhteyttä, niin kerromme lisää Omamittauspalvelun käyttöönotosta:
Kaisa Lehtonen, palvelukoordinaattori (diabetes)
diabetes@fimlab.fi