Tutkimuksen hinta: 15,20 €

Tilaa rasvatutkimukset edullisesti itse, ilman lääkärin lähetettä

Tilaa rasvatutkimus ja kolesterolin mittaus helposti lisäämällä tutkimus henkilökohtaiseen tutkimuslähetteeseesi sivun alalaidasta. Tutkimukseen ei tarvita lääkärin lähetettä, vaan voit itse tilata suoraan OmaLabran valikoimaan kuuluvat tutkimukset. Voit itse valita laboratorion ja ajan joustavasti sijaintisi ja oman aikataulusi mukaan.

Rasvatutkimus ei ole ainoastaan kolesterolikoe, vaan se sisältää tärkeimmät tutkimukset, joilla selvitetään rasva-aineenvaihdunnan kokonaistilannetta.

Rasvat tutkitaan verinäytteestä, joka otetaan 12 tunnin paaston jälkeen. Älä syö mitään tai juo muuta kuin vettä 12 tuntia ennen näytteenottoa. Aamulla voit ottaa lääkkeesi tavalliseen tapaan.

Rasvatutkimuksien tulokset saat halutessasi tekstiviestinä matkapuhelimeesi. Ilmoita tästä hoitajalle heti näytteenottoon mennessäsi, jotta hän kirjaa matkapuhelinnumerosi järjestelmään ennen tutkimustilauksesi tallennusta.

Huom! Tutkimusten tilaus ei sisällä ajanvarausta laboratorioon. Tilattuasi tutkimukset, varaa vielä aika lähimpään laboratorioomme.

Lue lisää: rasvatutkimukset ja kolesterolin mittaus


Kolesteroli

Lyhenne: fP-Kol 
Tutkimusnumero: 4515

Kohonnut kolesteroliarvo on yksi sepelvaltimotaudin vaaratekijä. Muita vaaratekijöitä ovat ylipaino, kohonnut verensokeri ja verenpaine. Suuri kolesterolipitoisuus lisää kolesterolin kertymistä valtimonseinämiin ja edistää verisuonten kalkkeutumista. Henkilön, jolla on kohonnut kolesterolipitoisuus, tulisi hakeutua lääkärin tai terveydenhoitajan arvioitavaksi oikeiden hoitolinjausten tekemiseksi


Kolesteroli, high density lipoproteiinit

Lyhenne: fP-Kol-HDL 
Tutkimusnumero: 4516

HDL-kolesteroli eli ”hyvä” kolesteroli kuljettaa kolesterolia pois kudoksista ja verisuonten seinämistä, joten sillä on valtimonrasvoittumistautien suhteen suojaava vaikutus.


Kolesteroli, low density lipoproteiinit

Lyhenne: fP-Kol-LDL 
Tutkimusnumero: 4599

LDL eli ”paha” kolesteroli kuljettaa kolesterolia kudoksiin ja verisuonten seinämiin.


Triglyseridit

Lyhenne: fP-Trigly 
Tutkimusnumero: 4568

Triglyseridit ovat elimistön tärkein energian varastomuoto ja ne varastoituvat rasvakudoksen rasvasolujen rasvapisaroihin. Suurentunut triglyseridipitoisuus on valtimotautivaaran merkki.