Takaisin ylös

Tulokset tekstiviestinä Pirkanmaalla ja Kanta-Hämessä

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueen potilasasiakkaat voivat halutessaan saada tavallisimpien tutkimusten tulokset tekstiviestinä matkapuhelimeensa. Palvelu helpottaa esimerkiksi verenohennus- tai kolesterolilääkitystä käyttävien potilaiden itsehoitoa. Asiakas saa vastauksen heti sen valmistuttua myös iltaisin ja viikonloppuisin ja voi jatkaa hoitoa lääkäriltä saamiensa ohjeiden mukaisesti.

Palvelu on maksuton sekä yksityisen että julkisen terveydenhuollon asiakkaille. Tavallisimpien tutkimusten vastaukset välitetään asiakkaan ilmoittamaan matkapuhelinnumeroon. Huom. Palvelu on tarkoitettu tulosten välittämiseen yksinomaan potilaan omaan henkilökohtaiseen matkapuhelinnumeroon, ei omaisille tai terveydenhuollon ammattilaisille.

Vastaus sisältää vain tuloksen ilman asiakkaan nimeä. Näin tietosuojaongelmaa ei aiheudu, vaikka asiakas antaisi epähuomiossa väärän puhelinnumeron.

Malli tekstiviestistä:

"Tutkimustuloksesi

P -ALAT 14
P -CRP 7
B -Hb 136

Lähetetty xx.xx.xxxx klo xx.xx.
Älä vastaa tähän.
www.fimlab.fi

Tekstiviestin lisäksi vastaus lähetetään normaaliin tapaan hoitoyksikköön tai yksityislääkärien potilaille kotiin.


TUTKIMUSVALIKOIMA

 
Palvelun piirissä olevaan tutkimusvalikoimaan on valittu sellaisia peruslaboratoriotutkimuksia, joiden tulosten tulkinta ja tuloksiin reagointi on ammattihenkilöstön helppo ohjeistaa potilaalle sekä suunnitella jatkohoito niiden perusteella. Lisäksi on pyritty huomioimaan säännöllisesti tutkittavia tutkimuksia, kuten verensokeri- ja Marevan -potilaiden P -TT-INR-tutkimukset.

Tekstiviestivastauspalvelun piiriin kuuluvat seuraavat tutkimukset:

Alkalinen fosfataasi (P –AFOS)
Kreatiniini (P –Krea, generoi aikuisilla tutkimuksen Pt-GFRe)
Verensokeri (fP-Gluk)*
Pitkäaikainen sokeritasapaino (B-HbA1c)*
Tulehdusarvo (P -CRP ja CRP-pika)
Trombosyytit (B -Trom)*
Hemoglobiini (B -Hb)*
Valkosolut (B -Leuk)*
Hyytymistutkimukset, mm. Marevan-lääkityksen seuranta (P -TT-INR)
Kolesteroli (fP-Kol, fP-Kol-LDL, fP-Kol-HDL)*
Triglyseridit (fP-Trigly)*
Koriongonadotropiini (P -hCG)
Maksasairauksien diagnostiikka ja seuranta (P -ALAT)
Prostataspesifinen antigeeni (P-PSA)*   
Tyreotropiini (P -TSH)*
Tyroksiini, vapaa (P -T4-V)* 

Tähdellä (*) merkityt tutkimukset kuuluvat myös OmaLabra-palveluun. OmaLabra-palvelussa oleviin tutkimuksiin asiakas ei tarvitse lääkärin lähetettä vaan hän voi tehdä sen itse Fimlab Laboratorioiden kotisivuilla kohdasta OmaLabra. Sekä tekstiviesti- ja OmaLabra-palvelun tutkimusvalikoimaa kehitetään jatkossa hoitoyksiköiden ja asiakkaiden kokemusten, kommenttien ja toiveiden pohjalta.


PALVELUKÄYTÄNTÖ
 
Tekstiviestipalvelu on tarkoitettu Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueen potilasasiakkaille.

Tullessaan Fimlab Laboratorioiden Pirkanmaan tai Kanta-Hämeen alueen toimipisteeseen näytteenottoon, potilaan tulee kertoa heti palvelutilanteen alkuvaiheessa halustaan vastaanottaa tutkimustulokset tekstiviestinä. Tällöin asiakasta palveleva näytteenottaja kirjaa myös potilaan matkapuhelinnumeron tutkimuspyynnön tietoihin tietojärjestelmään. Kun tutkimukset aikanaan valmistuvat, lähettää järjestelmä automaattisesti kunkin tutkimuksen tuloksen erillisenä viestinä annettuun numeroon. Viestien välillä voi siis olla viivettä.

Annettu puhelinnumero tallentuu järjestelmään. Asiakkaan pitää näytteenottotilanteessa huolehtia, että hänen antamansa puhelinnumero on varmasti oikea. Fimlab Laboratoriot ei vastaa numeroiden päivityksestä, operaattorien mahdollisista yhteysongelmista tai potilaan oman liittymän palvelunumeroestoista, jotka saattavat estää tekstiviestin saamisen.

Palvelu on tarkoitettu tulosten välittämiseen yksinomaan potilaan omaan henkilökohtaiseen matkapuhelinnumeroon, ei omaisille tai terveydenhuollon ammattilaisille.

Asiakasneuvonta (03) 3117 4445 arkisin klo 8-16 opastaa asiakkaita laboratoriopalveluita koskevissa kysymyksissä. Numerosta ei voi tehdä ajanvarauksia.