Sinulle on varattu aika Holter- tutkimukseen _______._______. klo _______.

 

Tutkimus suoritetaan Fimlab Äänekosken laboratoriossa osoitteessa:

Terveyskatu 8, 44100 Äänekoski. Sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

 

Rekisteröinti kestää

(  ) 24 tuntia

(  ) 48 tuntia

(  ) 72 tuntia

 

Mikäli sairastut tai haluat vaihtaa tutkimusaikaa tai tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä

Äänekosken terveyskeskukseen p. 020 632 2821.

 

Tutkimuksessa tehdään sydänfilmin pitkäaikaisrekisteröinti. EKG-pitkäaikaisrekisteröinnissä (Holter-rekisteröinti) sydänsähkökäyrää tallennetaan 24, 48 tai 72 tuntia tutkimuksen määrittämän ajan mukaan.

Kannat mukanasi pientä laitetta tutkimuksen ajan ja elät normaalia elämää. Taltioituvasta sydänfilmistä selvitetään syketaajuuksia erilaisten toimintojen aikana, rytmihäiriöiden esiintymistä sekä havaittujen oireiden yhteyttä sydänfilmimuutoksiin.

 

Rekisteröintilaitteen asentaminen laboratoriossa kestää noin puoli tuntia ja sen poistaminen noin 15 minuuttia.

Tutkimukseen valmistautuminen

Tutkimusta varten kannattaa pukeutua ylävartalolta väljään, mielellään edestä avattavaan vaatteeseen. Rintaan kiinnitettyjä elektrodeja ja tallenninta ei saa kastella eikä altistaa suurelle kosteudelle, joten suihkussa ja saunassa et voi tutkimuksen aikana käydä. Naisilla ei suositella käytettävän kaarituellisia rintaliivejä rekisteröinnin aikana.

Tutkimuksen suorittaminen

Hoitaja kiinnittää rintakehääsi ekg- elektrodit ja tallentimen. Tutkimuksen aikana voit liikkua vapaasti noudattaen tavanomaista päivärytmiäsi.

Tärkeä osa rekisteröidyn sydänfilmin tulkitsemisessa on erilliseen tutkimuspäiväkirjaan kirjatuilla tapahtumilla. Päiväkirjaan on hyvä merkitä seurannan aikaiset lepo- ja aktiviteetti- sekä mahdolliset oireiden ajankohdat.

Lääkitys

Voit jatkaa säännöllistä lääkitystäsi normaalisti, ellei tutkimukseen lähettänyt lääkäri toisin määrää.

Säännöllisestä lääkityksestä poikkeava lääkitysohje tutkimuksen ajaksi (lääkäri määrää):

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Potilasohje EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti Äänekosken laboratorio